Promocija zdravja na delovnem mestu v računovodskih servisih

Novice


Arhiv: Ne zamudite priložnosti! V svoj načrt promocije zdravja pri delu vpišite ukrep, ki je za računovodske servise brezplačen

NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI!

V svoj načrt promocije zdravja pri delu vpišite ukrep, ki je za člane ZRS brezplačen!

ZRS ponuja rešitev računovodskim servisom kot pomoč pri načrtovanju in izvedbi promocije zdravja pri delu. Naš namen je, da izpeljete obveznosti načrtovanja in izvajanja promocije zdravja pri delu čim bolj kvalitetno in s čim manj bremeni (časovno in finančno).

Ste vedeli, da:

  • če prejemate E-zdrave novice in jih pošiljate naprej svojim zaposlenim, ste že uredili enega od ukrepov promocije zdravja pri delu? Zapišite ga v vaš letni načrt promocije zdravja pri delu!
  • so E-zdrave novice brezplačne? Preverite, če prejemate novice - vsak drugi torek v mesecu na vaš službeni e-naslov …
  • inšpektorat za delo pri pregledu zanima, ali se zapisani ukrepi v načrtu promocije zdravja pri delu tudi izvajajo v praksi? Vaš dokument mora biti živ in udejanjen.

Kaj lahko storite takoj?

  1. korak: preverite, če ste med prejemniki Zdravih novic (vsak drugi torek v mesecu) - morda vaš e-poštni naslov ni več veljaven ali pa imamo v naši evidenci poštni naslov, ki ga ne uporabljate tako pogosto?
  2. korak: sporočite nam elektronske naslove vseh zaposlenih ali pa odprite skupen poštni naslov (na primer: zdravje@vašepodjetje.si), ki ga bodo avtomatično prejeli vsi zaposleni in preko njega na svoj službeni računalnik v času dela prejeli Zdrave novice. Ta poštni naslov in avtomatizem naj vam uredi vaš IT skrbnik na vašem poštnem strežniku.
  3. korak: pripravite vaš dokument načrt promocije zdravja, v katerega med ukrepe zapišite, da boste vsak mesec vse zaposlene ozaveščali o zdravju s pomočjo Zdravih novic.

Če načrta za PZD v podjetju še nimate, je vaša obveza, da to pripravite čim prej, saj je zakonska obveznost podana že od decembra 2011, inšpektorat za delo pa je pri pregledih pozoren tudi na to dejavnost.

Če potrebujete pri tem pomoč, lahko

  • obiščete eno od razpisanih praktičnih delavnic načrtovanja PZD ali 
  • pa poiščete profesionalno pomoč pri strokovno usposobljenem zunanjem izvajalcu (npr. izvajalcu v okviru projekta www.promocijazdravjapridelu.si)

Fotogalerija